cafea bio puro
cyclusfairtradebio organic
aparate de cafea horeca

produse puro

Va oferim cafea si produse complementare

detalii

Fairtrade / Max Havelaar

Peste 1.5 milioane de familii din 59 de tari sunt implicate in comert echitabil gratie lui Max Havelaar-Fairtrade.

cafea bio organica cluj

Povara sociala a fluctuatiei preturilor boabelor de cafea. Cand pretul materiilor prime scad, efectul este dramatic asupra oamenilor si a comunitatilor. Cum este de asteptat, clasa muncitoare are de suferit cel mai mult. Impactul poate fi catastrofic asupra milioanelor de producatori, fortandu-i pe multi in datorii, fiind nevoiti sa isi piarda pamantul, casele si sa isi distruga vietile. Multi dintre agricultori fac pierderi pe culturile lor, deoarece sunt fortati sa vand la preturi reduse drastic.
Calitatea produselor trebuie de asemeni, urmarita. Pe termen mediu poate avea un efect negativ asupra mediului in care sunt cultivate boabele, standardul bunurilor si grija cu care sunt produse.

Rezultatul acestei nebunii de pe piata? (Temporar) preturi mici dar costul social este imens. Exista de multe ori o scadere a nivelului general al boabelor de cafea produse precum un gust amar indelungat pentru comunitatea mondiala a cafelei. A continua cu aceasta tendinta pe termen lung ar fi sumbru pentru productia si consumul cafelei. Aici intervine Fair Trade Coffee, ca piesa esentiala de care avem nevoie in industria noastra pentru bunastarea ei si a oamenilor.

Produsele Fairtrade sunt cultivate de fermieri sau lucratori pe plantatie, care sunt meticulosi despre afacerea lor si in general, is aleg recolta cu mare grija. Au crescut, adesea nestiind nimic altceva, dar cu inaintasii lor invatandu-i trucuri si meserii din industria cafelei, astfel incat acestia au devenit experti agricoli. Discuta cu pasiune despre boabele de cafea, despre modul lor de viata si despre familiile lor. Pasiunea lor si devotamentul lor se pot gusta in fiecare ceasca de Puro.

facebook cafea puro
cafea miko world land trust fairtrade

S.C. FOUNTAIN S.R.L

J12/615/1996, RO 8316760
400509 Cluj-Napoca, Calea Floresti, nr.2
Capital social: 10.000 RON

Tel/Fax: 0264-425 720, 0722.664.545

Email: adrian.ginsca@gmail.com