cafea bio puro
cyclusfairtradebio organic
aparate de cafea horeca

fair trade

Peste 1.5 milioane de familii din 59 de tari sunt implicate in comert echitabil gratie lui Max Havelaar-Fairtrade.

detalii

Bio-Organic

"Pamantul nu este un dar de la parinti, este un imprumut de la copii."

bio organic clujProdusele alimentare vegetale care poarta eticheta de garantie BIO sunt recolta naturala a plantelor nefortate. Pentru cultivarea lor, este interyisa folosirea ingrasamintelor artificiale sau a agentilor chimici. Inspectorii BIO se vor asigura ca fertilitatea solului este imbunatatita prin intermedii adecvate precum utilizarea ingrasamintelor naturale organice si prin rotatia culturii. Distrugerea buruienilor se va face "vechiul mod": cu mana, cu secera, cu sapa sau cu ajutorul ghearelor mecanice. Multe ore de munca sunt necesare. Astfel, este logic ca pretul etichetei sa fie mai mare, cu toate acestea "Calitatea nu este scumpa, este nepreţuita".

Puro vrea sa atraga atentia clientilor sai la faptul ca produsele BIO nu fac un alibi pentru metodele de alimentare nesanatoasa. De asemenea, trebuie luate in considerare pentru anumite produse BIO sunt asa numitele "mile alimentare", spre exemplu: o rosie BIO din Spania-datorita transportului-se adapteaza mai greu la mediu decat o rosie NON-BIO "obisnuita" si cultivata pe plan local. Culturile locale sunt, prin urmare mai "verzi" decat produsele lor BIOlogice importate.

Datorita faptului ca "milele alimentare" referitoare la boabele de cafea verde nu cauzeaza costuri suplimentare pentru mediu, Puro a decis sa extinda gama de produse Fairtrade cu o versiune BIO. O numim o alegere constiincioasa cu o surdina sociala. Desi cafeaua in segmental BIO-Fairtrade a fost bombardata cu boabe de cafea verde din regiune mexicana Chiapas, dar Puro a evitat constient aceasa zona. De ce? In medie, venitul pe cap de locuitor in Mexic este de 10.100 de dolari, in schimb in Etiopia venitul este de doar 800 de dolari.

cafea bio clujDupa excluderea Mexicului, in ceea ce priveste alegerea boabelor de cafea care sunt aprobate atat Fairtrade si au permisiunea de a purta eticheta de garantare BIO s-a micsorat. In urma a doi ani de cautari intensive, echipele noastre BIO cu experti ai cafelei din Italia, Belgia, Olanda, Franta si Anglia au ajuns la un rezultat remarcabil. Asa ca, surprindeti-va cu acest mix pur BIO si faceti testul de gustare BIO. Sunt mai seducatoarea chiar si decat "Marul Evei". Dar…de data aceasta chiar contribuiti la salvarea Gradinelor Edenului.

facebook cafea puro
cafea miko world land trust fairtrade

S.C. FOUNTAIN S.R.L

J12/615/1996, RO 8316760
400509 Cluj-Napoca, Calea Floresti, nr.2
Capital social: 10.000 RON

Tel/Fax: 0264-425 720, 0722.664.545

Email: adrian.ginsca@gmail.com