cafea bio puro
cyclusfairtradebio organic
aparate de cafea horeca

produse puro

Va oferim cafea si produse complementare

detalii

Programul corporativ de finantare

Vestea cea rea este ca timpul zboara. Vestea cea buna este ca tu esti pilotul." Luc Bonte- presedinte al Croporate Funding Programme

Corporate funding programmePuro sprijina Corporate Funding Programme. Aceasta initiative, de origine belgiana este o forma tanara si dinamica de cooperare care schimba granitele in ajutarea tarilor in dezvoltare prin unirea fortelor a doi jucatori sociali majori: companii si organizatii non-guvernamentale(ONG-uri).

Corporate Funding Programme incurajeaza companiile de pretudindeni sa faca o contributie financiara catre proiectele din emisfera sudica, cum ar fi promovarea alfabetizarii in randul copiilor care lucreaza in zidariile din Cambodgia, oferind micro-credit pentru grupurile de femei din Peru, instruind paramedici in Bangladesh, instituirea unei aprovizionari cu apa in regiunea Sahel din Senegal, pentru a numi doar cateva. ONG-urile selectate de CFP garanteaza pentru calitate si urmari. Astfel, se intreprinde un angajament bona fide si onorabil pentru cooperaree si o dezvoltare durabila.

Via CFP, Puro Fairtrade Coffee s-a angajat la proiecte de finantare pentru Bwamanda CDI din Congo.

cafea organica clujBwamanda CDI( Centrul de developare integral) opereaza in diferite regiuni din Congo inca din anul 1969, la un nivel local, pe baza unui plan complet de dezvoltare a scolilor, a centrelor de sanatate, sprijin pentru agricultura, constructia de drumuri etc. Această abordare integrată pe ambele probleme sociale şi economice este de fapt ca rezultat o îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă ale populaţiei locale.

Incepand din 2009, Puro va investi timp de 3 ani in construirea unui centru de productie de cafea in Mawuya, nord-vest de Congo. Un exemplu ar fi cumpararea a 2 aparate utilizate in procesarea fructelor de cafea: a huller and a pulper. Prelucrarea boabelor de cafea la nivel local inseamna ca poate fi garantata o calitate mai buna si un volum mai mic poate fi transportat. Acest lucru va face recolta de cafea mai importanta pentru fermierii locali.

Bwamanda CDI sprijina aproximativ 50.000 de cultivatori de cafea in exportul lor de productie. Toata cafeaua indeplineste criteriile internationale de comert echitabil si este vanduta sub eticheta Fairtrade/ Max Havelaar. De asemenea, Puro cumpara cafea de calitate prin intermediul Bwamanda CDI: 10 % din amestecul cel mai bun al Puro include boabe de cafea alese cu mare atentie din Congo.

facebook cafea puro
cafea miko world land trust fairtrade

S.C. FOUNTAIN S.R.L

J12/615/1996, RO 8316760
400509 Cluj-Napoca, Calea Floresti, nr.2
Capital social: 10.000 RON

Tel/Fax: 0264-425 720, 0722.664.545

Email: adrian.ginsca@gmail.com